Synergie | Hitte op het werk: tips om ermee om te gaan
tips

Hitte op het werk: tips om ermee om te gaan

Virginie Delens
Virginie Delens30 juli 2021
Werken in de hitte op kantoor
Het is weer bloedheet: periodes waar we in de zomer niet echt naar uitkijken als we zonder airco moeten werken. Maar geen paniek: dankzij onze tips kom je moeiteloos de zomer door!


1. Drink voldoende water

Een degelijke hydratatie van je lichaam is bij heet weer erg belangrijk. Wanneer je zweet, koelt je lichaam namelijk af. Drink vooral water en laat die vochtafdrijvende koffie en alcohol aan de kant staan. Drink om de 15 tot 20 minuten het equivalent van een glas water. Drink het niet ijskoud, maar geef de voorkeur aan lauwe thee. Het lijkt misschien vreemd, maar die koelt je meer af dan ijskoude drank.  


2.  Sluit de deuren  

Sluit de deuren, laat de rolluiken zakken en scherm de ramen af. Laat ze ook dicht, zodat er geen warmte binnen kan. Op het einde van de dag, na zonsondergang, kan je de ramen opnieuw openen.  


3. Pas je voeding aan

Vermijd voedingsstoffen die veel proteïnen bevatten. Proteïnen stimuleren immers je stofwisseling en jagen je lichaamstemperatuur de hoogte in. Eet daarom liever fruit en groenten. Watermeloen, komkommer en tomaat zijn bij heet weer een goed idee, omdat ze veel water bevatten en je lichaam hydrateren. Misschien verbaast het je, maar kruidige gerechten zijn een goed idee. Mensen uit het zuiden weten dat al langer. Specerijen stimuleren de transpiratie, die ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur sneller daalt. 

4. Las vaker pauzes in

Geniet enkele minuten van de zon op het terras op kantoor of bij je thuis als je telewerkt. Nog een idee: geniet samen met de collega's van een ijsje (meteen een kans om elkaar beter te leren kennen😊). Iedereen weet dat we vrolijker worden als de zon schijnt. Tijdens hittegolven wordt de warmte ons echter vaak te veel. Ga gerust een luchtje scheppen om je batterijen weer op te laden.  


5.  Pas je kleding aan 

Wees slim en draag aangepaste kledij: een short, een rok, een jurk en teenslippers. Laat je werkgever dat niet toe? Geen paniek, er bestaan heel wat alternatieven. Geef de voorkeur aan bepaalde materialen, zoals: katoen of linnen.                                       

Draag ruimzittende kledij die niet aan je lichaam kleeft. Daarin kan je de warmte beter verdragen zonder overmatig te transpireren, aangezien die luchtdoorlatend is. Neem een paar open schoenen mee die je kan aantrekken zodra de gelegenheid zich voordoet. 

We wensen je een prachtige zomer! 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

aan het woord 06 oktober 2021

Sophie Deckers, HR bij HTMS NV

Sophie Deckers werkt al jaren als HR en Administration medewerker bij HTMS Nv, e...

nieuws 06 oktober 2021

Logistics Days: 1341 jobs bij Synergie in de logistiek. Logistieke sector blijkt sector met toekomst.

De arbeidsmarkt is oververhit en er heerst momenteel een onbalans tussen het aan...

tips 02 augustus 2021

Tips om met hitte in de bouw om te gaan

Momenteel stuwen de temperaturen het kwik in de thermometer naar ongekende hoogt...