aan het woord

Flexi-jobs: een slimme zet voor Bistro Seventy4

Muriel De Bruyne14 september 2023
flexijob seventy5 header
Marion & Isa Vernimmen, zaakvoerders bij Bistro Seventy4, een gezellige eetgelegenheid in het hart van Bornem, delen graag hun ervaring met het werken met flexi-jobs en hoe Synergie hen hierin heeft bijgestaan. In deze blog vertellen ze waarom flexi-jobbers een waardevolle aanvulling zijn op hun team en een uitkomst bieden voor startende ondernemingen zoals de hunne.

Gedreven en flexibele werkkrachten

In het begin was het voor ons een enorme uitdaging om geschikt personeel te vinden. Een tip van de vorige eigenaar leidde ons naar het lokale Synergie-kantoor in Bornem. Een verstandige beslissing, want zo kostte het ons niet veel tijd om enkele studenten en flexi-medewerkers te leren kennen.

Momenteel hebben we twee flexi-jobbers in dienst, één als schoonmaakmedewerker en één als kelner. Wat ons het meest opvalt, is de gedrevenheid van deze medewerkers en hun flexibiliteit met betrekking tot de werkdagen en uurroosters. 

Een van onze flexi-jobbers, Christel, is zelfs regelmatig aanwezig om schoon te maken wanneer we gesloten zijn. Dit heeft ons enorm ontlast en zorgt ervoor dat onze bistro er altijd tiptop uitziet voor onze gasten.

Ben jij werknemer of gepensioneerd en op zoek naar een flexijob? Bekijk dan zeker onze openstaande vacatures.

Voordelig extra hulp inschakelen

Als startende zaak kijken we natuurlijk naar de kosten en de hoge loonkost in België kan soms ontmoedigend zijn. Maar dankzij het systeem van flexi-jobs kunnen we deze kosten verminderen en toch extra hulp inschakelen wanneer dat nodig is.

Synergie heeft een cruciale rol gespeeld in het verbinden van ons met geschikte flexijob-medewerkers. Ze brachten ons snel in contact met enkele potentiële kandidaten en zorgden ervoor dat twee studenten konden proefdraaien, wat ons hielp om de juiste keuze te maken voor ons team.  

Heb jij ook interesse om met flexi-jobbers samen te werken?

Wij zijn je aanspreekpunt voor al je vragen en helpen je verder met alle administratie. 

Daarnaast hebben wij heel wat gedreven flexi-jobbers in onze databank én vinden we meteen de snel inzetbare en gepaste flexi-jobwerknemer(s) voor jou.

Neem vrijblijvend contact op met een Synergie-kantoor in je buurt

Andere blogposts die jou misschien interesseren

De voordelen van een vaste job via Synergie.
weetje 03 april 2024

De voordelen van een vaste job via Synergie

Als je op zoek bent naar een vaste job, kan het inschakelen van een interimkanto...

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

veilig fietsen
tips 23 januari 2024

8 tips voor een veilige rit met je fiets en elektrische step

Het natte winterweer is in het land en de ochtenden en avonden zijn donker. In d...