aan het woord

“Veel afwisseling, snel doorgroeien én veel plezier maken!”

Leen Martens25 mei 2022
Lotte uitzendconsulent Synergie
Een eerste job als uitzendconsulent iets voor jou? Wel voor Lotte. Ze vertelt graag waarom.

Hoelang werk je bij Synergie? 

Na mijn studies Marketing aan Thomas More Mechelen deed ik nog een verkort traject Communicatiemanagement. Daarna ben ik meteen bij Synergie gestart. Synergie is dus mijn eerste werkgever en ik werk hier intussen anderhalf jaar.

Waarom ben je bij Synergie gestart? 

Ik ben afgestudeerd in 2020 (het coronajaar) en het was allesbehalve eenvoudig om een job te vinden. Ik was op zoek naar een job binnen marketing, maar vaak kreeg ik te horen dat er nog vele andere sollicitanten waren of ik ontving gewoon geen reactie (zucht). Op een dag besloot ik om mijn cv naar een aantal Mechelse interimkantoren te sturen. Snel nadien werd ik door Synergie gecontacteerd om mijn profiel samen te overlopen. Door de vele sollicitaties en contacten met interimkantoren, kreeg ik ook wel interesse in een job als uitzendconsulent. Bleek er op dat moment een vacature open te staan bij Synergie Careers, dus op die manier kwam ik in de HR-wereld terecht.

Welk loopbaantraject heb je al bij Synergie achter de rug? 

In november 2020 ben ik gestart als HR consultant bij Synergie Careers, ook wel uitzendconsulent genoemd, maar dan in een moderner jasje (lacht). In januari 2022 ben ik gestart met het opleidingstraject voor account consultant. En sinds kort ben ik dan ook account consultant. Yesss!

Wat doe je concreet in je job? Hoe ziet je dag eruit? 

De hoofdtaak van mijn job als consultant bestaat uit rekruteren: het vinden van de ideale match tussen bedrijf en kandidaat. Dat begint bij de intake van een vacature bij de klant zodat je goed weet naar wat voor profiel je op zoek moet gaan. Daarna schrijf ik een wervende vacaturetekst en plaats ik deze online. Nadien ga ik actief op zoek naar kandidaten via onze diverse kanalen (VDAB, Indeed, Stepstone, LinkedIn, eigen database…). Bij een potentiële match plan ik een screening met de kandidaat bij ons op kantoor. Als we na het gesprek allebei enthousiast zijn, stel ik de kandidaat met volle overtuiging voor aan de klant. Idealiter mag de kandidaat meteen op gesprek gaan én helemaal ideaal is dat deze kandidaat ook mag starten bij de klant. In de realiteit moeten we vaak verschillende kandidaten voorstellen voor er iemand op gesprek mag gaan of kan opstarten. Maar van zodra er dan een starter is, geeft dat eens zoveel voldoening!😉

Ook het commerciële aspect is een belangrijk onderdeel van mijn job als account consultant. Bij bestaande klanten pols ik regelmatig naar hun rekruteringsnoden en eventueel nieuwe openstaande vacatures. Verder ga ik op zoek naar nieuwe opportuniteiten en contacteer ik potentiële klanten. Ik streef hierbij altijd naar een goede communicatie!

Tot slot heeft mijn job ook een administratief luik. Van zodra een kandidaat mag opstarten, zorg ik voor het contract en alle bijhorende administratieve zaken. Daarnaast blijf ik ook tijdens de volledige tewerkstelling de contactpersoon voor de uitzendkracht met vragen over verloning, loonbrieven, vakantieopname, vakantiegeld….

Wat maakt jouw job interessant en uitdagend? 

Geen elke dag is hetzelfde! De ene dag ben je vollenbak aan het rekruteren, de andere dag ga je op prospectie- of klantenbezoek en nog een andere dag doe je eerder administratief werk. De dag vliegt voorbij! Daarnaast word ik telkens heel enthousiast van een goede match en een kandidaat die mag opstarten bij een klant. 


Waarom zou je schoolverlaters aanraden om bij Synergie te starten?  

Synergie is een heel fijn bedrijf om voor te werken! Vanaf dag één word je er al ingesmeten, maar zo leer je het meeste. Je krijgt de nodige begeleiding van de collega’s bij jou op kantoor, maar je hebt ook de Welcome@Synergie-opleidingsweek en de één-op-één fieldcoachings. Als ik met een probleem zit, heb ik het gevoel dat ik altijd ergens terecht kan. Daarnaast worden er ook regelmatig opleidingen georganiseerd om continue op de hoogte te blijven van alles wat er leeft in de zeer dynamische rekruteringssector (vb: studentenopleiding…). Verder heb je bij Synergie de mogelijkheid om door te groeien in verschillende richtingen: naar andere divisies of andere functies (project manager, accountmanager, office manager...). 


Wie voelt zich als een vis in het water bij Synergie? 

Mensen die: 

  • gedreven zijn en met volle goesting voor het beste resultaat willen gaan, 
  • gestructureerd werken en communicatief zijn, 
  • graag hard werken, maar die het ook zeker fijn vinden om af en toe eens te ontspannen (regiofeestjes, nationale meeting, drankje op vrijdag na het werk…), 
  • liefst verschillende taken doen en die liever teveel werk hebben dan te weinig! 


Wil je nog iets toevoegen? 

Synergie is een heel fijne werkgever waar allemaal fijne collega’s werken. Ikzelf had eerst niet meteen gedacht dat HR iets voor mij zou zijn, maar dus wel.😉


Heb je interesse in HR en wil je er graag meer over weten? Kom dan zeker eens op kennismakingsgesprek. Zo kunnen we samen bekijken of een job als uitzendconsulent of HR consultant iets voor jou is. 

Meteen solliciteren? Bekijk onze openstaande vacatures op www.werkenbijsynergie.be

Graag een oriënterend gesprek? Dat kan via Synergie Careers, de carrièrecoach voor starters. Meer info vind je op www.mijneerstejob.be of neem meteen contact op met een Synergie Careers kantoor in je buurt: https://www.synergiecareers.be/nl/agencies/

Andere blogposts die jou misschien interesseren

De voordelen van een vaste job via Synergie.
weetje 03 april 2024

De voordelen van een vaste job via Synergie

Als je op zoek bent naar een vaste job, kan het inschakelen van een interimkanto...

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

veilig fietsen
tips 23 januari 2024

8 tips voor een veilige rit met je fiets en elektrische step

Het natte winterweer is in het land en de ochtenden en avonden zijn donker. In d...