Synergie | Het is weer bouwverlof! Of toch niet?
weetje

Het is weer bouwverlof! Of toch niet?

Leen Martens
Leen Martens09 juli 2020
Bouwverlof
Het bouwverlof is weer begonnen! Duizenden Belgen houden drie weken lang vakantie. Heb jij ook bouwverlof? Of ben jij een van de bouwvakkers en werknemers die nog door moet werken? Lees hier alles wat je moet weten over het bouwverlof.


Bouwverlof 2020

Op 6 juli 2020 hebben de bouwbedrijven in Brussel-Halle-Vilvoorde hun bouwvakantie. In Antwerpen en de regio Leuven hebben de bouwvakkers bouwverlof vanaf 13 juli 2020.

In de provincies Oost-Vlaanderen en Limburg begint het jaarlijkse bouwverlof op 13 juli 2020. Opgelet: in West-Vlaanderen en in de kantons Hamme en Lokeren begint de bouwvakantie pas op 20 juli 2020.


Hoe lang bouwverlof?

Het bouwverlof duurt drie weken en zorgt ervoor dat iedereen uit kan rusten samen met de familie. In de regio BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde) heeft men vier weken bouwvakantie.


Wettelijk bouwverlof

Het bouwverlof is niet verplicht. Sluiten vanwege de jaarlijkse bouwvakantie is een regeling en geen wetgeving. Als bouwbedrijf mag je dus van die regeling afwijken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij bedrijven die wegenwerken tijdens de zomermaanden uitvoeren omdat het dan rustiger is op de baan. Verder komt het niet vaak voor dat bedrijven zich niet houden aan de regeling van het bouwverlof. Hoe meer bedrijven zich houden aan de regeling, hoe minder problemen er zijn inzake planning en organisatie.

Meer info vind je op: www.bouwverlof.com


Wij wensen alle werknemers in de bouw een deugddoende vakantie! 

Ga jij ook op bouwverlof? Of alvast op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Contacteer Synergie Construct. We helpen je aan je nieuwe job in de bouw, ook tijdens het bouwverlof. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

nieuws 18 maart 2021

Mensen maken het verschil

Door een wendbare strategie en gespecialiseerde afdelingen groeide Synergie uit ...

weetje 19 februari 2021

Werken als operator

Een operator is doorgaans iemand die in een productieomgeving werkt en een of me...

tips 08 februari 2021

Tips voor werken in de kou

De winter is in het land! Voor sommigen een mooi schouwspel voor anderen, die he...