Synergie | Autobekleding specialist ECA start productie van mondmaskers en schorten
aan het woord

Autobekleding specialist ECA start productie van mondmaskers en schorten

Leen Martens
Leen Martens28 april 2020
Mondmasker
De vraag naar mondmaskers blijft stijgen. Ook het Oost-Vlaamse ECA start met de productie van mondmaskers voor de overheid en daarnaast ook schorten voor de zorgsector. Hiervoor hebben ze nood aan extra stikkers/stiksters, met ervaring.

Twee vliegen in één klap

ECA, specialist in het ontwikkelen, produceren en monteren van (her)bekledingen van auto-interieur, telt ongeveer 140 werknemers, waarvan een 10-tal uitzendkrachten. Het bedrijf heeft nieuwe machines besteld en schakelt de productie om naar mondmaskers voor de overheid en schorten voor verpleegkundigen. 

Door de terugval in de dagelijkse productie zullen werknemers die op andere afdelingen werkloos zijn nu meewerken aan de mondmaskers en schorten. Het bedrijf blijft hierdoor volledig operationeel en draagt eveneens bij tot de beperking van de verspreiding van het coronavirus en de bevoorrading van de overheid en de zorgsector. 


4 miljoen mondmaskers en 4500 schorten per week

Er worden vier machines geïnstalleerd voor de productie van chirurgische mondmaskers(productie voorzien half mei). De machines kunnen 190 miljoen chirurgische maskers per jaar produceren. Ofwel 4 miljoen per week. 

Schorten worden gemaakt in samenwerking met het Antwerpse textielbedrijf Van Heurck. Hiervoor werden een 30-tal extra stikmachines aangekocht, wat neerkomt op een productie van 4500 schorten per week.


Snelle aanwerving 

Het bedrijf zoekt vooral naar extra stikkers/stiksters met ervaring voor het naaien van de schorten. De productie van de mondmaskers gebeurt hoofdzakelijk machinaal. 

Het is ontzettend druk en alles moet snel gaan, dus tijd om mensen op te leiden, is er momenteel niet. Vandaar dat ervaring met stikken vereist is.”, aldus Xavier Peckstadt, boekhouder en ad interim personeelsondersteuning bij ECA. 

Omwille van veiligheidsmaatregelen (social distancing) en de snelheid waar mee de aanwervingen dienen te gebeuren, gaan kandidaten die zich aanmelden, heel kort op gesprek. Een eenvoudige stiktest, onder toezicht van een ervaren stikster, volstaat. Is die positief, dan kan men meteen aan de slag. En zelfs met de optie op een vast contract.


Werken strikt volgens richtlijnen

De medewerkers van ECA werken in een grondig gereinigde en ontsmette werkomgeving. Daarnaast zijn handschoenen en mondmaskers voorzien om steriel en volgens strikte hygiënische procedures te werken. Ook zijn er handgels, en wordt er voldoende afstand bewaard. 


Interesse in een job als stikker/stikster? Of een andere job ontstaan door het coronavirus? Bekijk de jobs met #covid-19 en solliciteer meteen via www.synergiejobs.be  

Andere blogposts die jou misschien interesseren

nieuws 18 maart 2021

Mensen maken het verschil

Door een wendbare strategie en gespecialiseerde afdelingen groeide Synergie uit ...

weetje 19 februari 2021

Werken als operator

Een operator is doorgaans iemand die in een productieomgeving werkt en een of me...

tips 08 februari 2021

Tips voor werken in de kou

De winter is in het land! Voor sommigen een mooi schouwspel voor anderen, die he...