Synergie | Biocartis rekruteert tijdens coronacrisis
aan het woord

Biocartis rekruteert tijdens coronacrisis

Leen Martens
Leen Martens03 april 2020
Biocartis
Het internationale diagnosticabedrijf met hoofdzetel in Mechelen, is specialist in het unieke Idylla™ minilabo en bijhorende cartridges voor kankertests. Tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf nood aan 20 extra operatoren voor de productie van de cartridges.

Sterproduct van Biocartis is Idylla™. De Idylla™ tests brengen makkelijk en accuraat kankermutaties in kaart die belangrijke informatie zijn voor het voor het al dan niet voorschrijven van gerichte kankertherapieën. Vandaag heeft Biocartis al tests voor melanoom-, darm- en longkanker in het aanbod. Een eerste borstkankertest is in de maak.


Ook impact van corona 

Net zoals bij vele bedrijven, heeft ook corona een impact bij Biocartis. Het bedrijf houdt zich strikt aan de maatregelen van de overheid en werknemers werken zoveel mogelijk van thuis uit. Via allerhande tips rond telewerken en videoconferencing houdt men de activiteiten zoveel mogelijk draaiende. Als life sciences-bedrijf wordt Biocartis tenslotte door de overheid beschouwd als noodzakelijk voor de maatschappij. Daardoor mag de productie in Mechelen operationeel blijven. 


In volle groei 

Biocartis is een bedrijf in volle groei. En zoekt voornamelijk extra operatoren voor de nieuwe, geautomatiseerde tweede productielijn. Nu vele handen in de laboratoria op COVID-19 testing gefocust zijn, schakelen sommige van de labo-klanten een versnelling hoger op Idylla™ testing, omdat via Idylla™ de testing voor kankermutaties makkelijk en automatisch kan blijven doorgaan. 


Productieoperatoren die het verschil maken

Samen met Synergie gaat Biocartis op zoek naar productieoperatoren die zich willen inzetten om de cartridges (tests) te maken. Ondertussen werden al tientallen operatoren vast aangeworven. Momenteel is het bedrijf nog op zoek naar 20 extra operatoren. 

De operatoren bij Biocartis hebben een erg divers profiel. Het bedrijf voorziet immers een bedrijfseigen opleiding. Hierdoor is er geen bijzondere ervaring in de medische sector nodig. De operatoren werken in shiften en in een besmettingsvrije clean room-omgeving. Dat betekent dat ze beschermende kledij dragen alsook een mondmasker. Het bedrijf verwacht van de operatoren dat ze zich flexibel opstellen en de procedures en richtlijnen strikt volgen. Dit om fouten te vermijden. Een must in een sterk gereguleerde sector. Goede kennis van de Nederlandse taal is noodzakelijk om de richtlijnen te begrijpen. In een hoogtechnologische productie-omgeving hebben kandidaten met ervaring in fijn productiewerk een streepje voor. 

“Passie en wilskracht om het verschil te maken voor kankerpatiënten over de hele wereld zijn de grootste drijfveren van onze operatoren om zich dagelijks voor 100% in te zetten”, aldus Petra Verlaak, verantwoordelijk voor rekrutering bij Biocartis.  


Rekruteren in tijden van corona

Rekruteren gebeurt zoveel mogelijk op afstand, bijvoorbeeld door het extra inzetten van sociale media. 

Ook de welkomsttraining in het bedrijf verloopt nu via videoconferencing. Dat is veiliger en zo kan iedereen elkaar toch zien, terwijl we dezelfde kwaliteit van opleiding kunnen aanhouden. 


Zin in een job bij Biocartis? Solliciteer nu. 
Andere blogposts die jou misschien interesseren

aan het woord 21 mei 2021

Arteveldehogeschool en Synergie uitzendkantoor: praktijkvoorbeeld van succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfswereld

Theorie en praktijk zijn bij de 3-jarige Bacheloropleiding Sociaal Werk met afst...

nieuws 18 maart 2021

Mensen maken het verschil

Door een wendbare strategie en gespecialiseerde afdelingen groeide Synergie uit ...

weetje 19 februari 2021

Werken als operator

Een operator is doorgaans iemand die in een productieomgeving werkt en een of me...