Synergie | Mensen maken het verschil
nieuws

Mensen maken het verschil

Leen Martens
Leen Martens18 maart 2021
Synergie Trends Gazellen Genomineerd
Door een wendbare strategie en gespecialiseerde afdelingen groeide Synergie uit tot een van de grote dienstverleners in uitzendarbeid in België. CEO Jan Verbeke is klaar voor een digitale én vooral menselijke toekomst.

Synergie Belgium, deel van de Franse hr-groep Synergie, is sinds 1998 actief in België en hoort inmiddels tot de top 10 uitzendkantoren. “In 15 jaar zijn we verdrievoudigd in omzet. Dat dankzij een brede marktbenadering en aangepaste focus d.m.v. gespecialiseerde afdelingen – Interim (arbeiders), Careers (bedienden), Construct (bouw) en S&you (rekrutering en selectie). En sinds vorig jaar ook een aparte benadering voor kmo’s en grote bedrijven.” Momenteel telt het bedrijf meer dan 400 collega’s in 70 kantoren en in-house teams bij bedrijven. Synergie heeft de coronacrisis goed doorstaan en in 2021 verwacht het bedrijf terug op het niveau van 2019 te staan. De echte sleutel tot succes? “Jezelf wendbaar opstellen en constant in vraag blijven stellen,” aldus Jan Verbeke.


Maatwerk en digitalisering

“Of je nu een kmo bent of een grote onderneming. Of het nu gaat om de zoektocht naar 1 werkkracht of 100 arbeiders. Ons team gaat telkens uit van een persoonlijke aanpak op maat”. In een krappe arbeidsmarkt is snelle én kwalitatieve matching prioriteit. Deze match gebeurt bij Synergie niet enkel op competenties en cv, maar ook op attitude en persoonlijkheid.

Synergie investeert voortdurend in digitalisering en nieuwe diensten om aan de noden van de markt tegemoet te komen. “Door zo veel mogelijk administratieve en operationele zaken te automatiseren, kunnen onze consultants zich meer focussen op de persoonlijke dienstverlening naar klant en kandidaat.” Daarnaast is ook de manier van rekruteren en solliciteren in volle transformatie. Enkele innovaties zijn online personeelsverwerking, digitale screenings, onboarding- en evaluatieplatformen, planningstools, kandidaten livestreams, … 


Happy humans, better business

“De uitzendsector blijft een sector van mensen. Een portie EQ en een luisterend oor, kunnen we vooralsnog, en gelukkig maar, niet digitaliseren.” Daarom zet Synergie veel in op het werkgeluk en de ontwikkeling van haar medewerkers. Want gelukkige werknemers zijn nu eenmaal productiever. Dit door fysieke opleidingen en e-learnings, ’s-energiegeprekken’, individuele coaching-on-the job tot een volwaardige Sales Academy. En een beetje fun is bij Synergie nooit ver weg. “De ‘new way of working’ met op afstand werken en een individueel mobiliteitsplan is ondertussen ook helemaal geïntegreerd in onze werking.” 


Artikel verschenen in Trends Magazine n.a.v. nominatie Trends Gazellen 2021 voor grote groeibedrijven in Antwerpen. 

Interesse om mee te groeien met Synergie? 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

aan het woord 21 mei 2021

Arteveldehogeschool en Synergie uitzendkantoor: praktijkvoorbeeld van succesvolle samenwerking tussen onderwijs en bedrijfswereld

Theorie en praktijk zijn bij de 3-jarige Bacheloropleiding Sociaal Werk met afst...

weetje 19 februari 2021

Werken als operator

Een operator is doorgaans iemand die in een productieomgeving werkt en een of me...

tips 08 februari 2021

Tips voor werken in de kou

De winter is in het land! Voor sommigen een mooi schouwspel voor anderen, die he...