U bent hier

Mia, operator bij Deceuninck

Via mijn toenmalige job volgde ik een outplacementprogramma. Uit de gesprekken met mijn coach bleek al snel dat een job als operator mij zou liggen. Het feit dat dit vooral “mannenwerk” is, schrok me eigelijk niet af. Op voorhand had ik ook al gesproken met vriendinnen die in een gelijkaardige functie zitten en die hebben mij overtuigd dat ik deze job zeker zou aankunnen. Een tijdje later ging ik aan de slag als operator bij Deceuninck en blijkbaar was ik de eerste vrouw die deze functie uitvoerde.

In het begin was het een beetje onwennig om als vrouw op de werkvloer terecht te komen, maar mijn collega’s respecteerden me wel meteen. Ook tijdens de lunchpauzes voelde ik me echt deel van het team. De sfeer op de werkvloer is top! Er is zelfs geen drempel naar collega’s met een hogere functie.

Het is erg fijn dat bedrijven als Deceuninck en Synergie een goed voorbeeld stellen door verder dan de jobomschrijving te denken. Ik kan het alleen maar aan andere vrouwen aanraden om ook eens hun kans te wagen voor een ogenschijnlijk mannelijk beroep. Als vrouw heb je zelfs voordelen, we zijn soms wat nauwkeuriger en zo merk ik bijvoorbeeld sneller krassen op tijdens controles.

Ook benieuw wat Deceuninck voor jou kan betekenen? Bekijk snel de openstaande vacatures!