U bent hier

Synergie Belgium gaat ver voor het goede doel

Synergie Belgium gaat ver voor het goede doel

Iets meer dan een jaar geleden legden Synergie Belgium en streetwiZe de basis voor een uniek sociaal én sportief project. Het aantal afgelegde stappen van elke Synergie-medewerker zou worden omgezet in een gemeenschappelijk doel om nieuwe mobiele scholen te realiseren. Gisteren kon Synergie de tweede cheque aan streetwiZe-Mobile School overhandigen in de Provinciale Secundaire School in Bilzen, waar de leerlingen de laatste 20 jaar zo'n 50 mobiele scholen bouwden.

De start van een unieke samenwerking

“Synergie Belgium is op 10 jaar tijd van 125 medewerkers naar 350 medewerkers gegroeid. Het was hoog tijd om de richting die we verder uitwilden voor onszelf duidelijk te maken. Vrij snel botsten we al op een aantal uitdagingen. Een missie en visie uitwerken en visualiseren is vrij eenvoudig. Ze laten leven bij elk van onze medewerkers is in een snelveranderende sector zeker geen evidentie. ” aldus Jan Verbeke, CEO van Synergie Belgium. Voor de uitwerking van die nieuwe visie en missie deed Synergie een beroep op streetwiZe, een organisatie die ernaar streeft om -geïnspireerd door de skills van straatkinderen- talent en leiderschap te ontwikkelen in bedrijven. Het werd samenwerking die zowel Synergie en streetwiZe op het lijf geschreven was en de deur openzette naar een uniek project. “Al snel voelden we aan dat er meer potientieel zat in de samenwerking en zo kwamen we op het idee op een project op te zetten dat kaderde binnen onze ‘happy@ Synergie’-filosofie”. zegt Verbeke.

Stappen voor het goede doel

Elke medewerker van Synergie ontving eind 2016 een stappenteller en alle die stappen worden bijgehouden op een online platform. Wanneer de medewerkers samen 150.000km afleggen, sponsort Synergie de realisatie van een nieuwe mobiele school. Op dit moment staat de teller op 350.000km, wat betekent dat Mobile School een nieuwe school kan opstarten in Griekenland en Zambia. Voor de uitwerking van het project deed Synergie een beroep op Sport- en gezondheidspromotiecentrum Energylab. Ondertussen stapten ook enkele andere landen van de Synergie Group zoals Nederland en Luxemburg mee in het project.

Volgens Véronique Van de Peer, HR-manager bij Synergie Belgium, verlaagt Synergie via het project de drempel naar sociaal engagement én stimuleert het tegelijk het persoonlijk engagement bij de medewerkers. “We motiveren hen om meer te bewegen en vooral om samen te bewegen. Het hoeft niet gezegd worden dat een gezonde medewerker een gelukkige medewerker is.”

Happy@Synergie

Het project met streetwiZe-Mobile School sluit naadloos aan bij het “Happy@Synergie”project waarbij ingezet wordt op het algemene welzijn van de medewerkers. Met leuke, maar vooral haalbare challenges probeert Synergie het aantal stappen een boost te geven. Van de Peer: “Collega’s dagen elkaar uit in een gezonde competitie. Bovendien nemen we deel aan allerlei events zoals de 10 Miles, Spartacus run en fietsen we met 3 wielerteams de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. In 2018 zullen we dus ongetwijfeld nog meer kunnen bijdragen aan de opstart van enkeke mobiele scholen.”

Synergie Streetwize