Synergie | Het is weer bouwverlof! Of toch niet?
weetje

Het is weer bouwverlof! Of toch niet?

Leen Martens
Leen Martens09 juillet 2020
Bouwverlof
Het bouwverlof is weer begonnen! Duizenden Belgen houden drie weken lang vakantie. Heb jij ook bouwverlof? Of ben jij een van de bouwvakkers en werknemers die nog door moet werken? Lees hier alles wat je moet weten over het bouwverlof.


Bouwverlof 2020

Op 6 juli 2020 hebben de bouwbedrijven in Brussel-Halle-Vilvoorde hun bouwvakantie. In Antwerpen en de regio Leuven hebben de bouwvakkers bouwverlof vanaf 13 juli 2020.

In de provincies Oost-Vlaanderen en Limburg begint het jaarlijkse bouwverlof op 13 juli 2020. Opgelet: in West-Vlaanderen en in de kantons Hamme en Lokeren begint de bouwvakantie pas op 20 juli 2020.


Hoe lang bouwverlof?

Het bouwverlof duurt drie weken en zorgt ervoor dat iedereen uit kan rusten samen met de familie. In de regio BHV (Brussel-Halle-Vilvoorde) heeft men vier weken bouwvakantie.


Wettelijk bouwverlof

Het bouwverlof is niet verplicht. Sluiten vanwege de jaarlijkse bouwvakantie is een regeling en geen wetgeving. Als bouwbedrijf mag je dus van die regeling afwijken. Dit komt bijvoorbeeld voor bij bedrijven die wegenwerken tijdens de zomermaanden uitvoeren omdat het dan rustiger is op de baan. Verder komt het niet vaak voor dat bedrijven zich niet houden aan de regeling van het bouwverlof. Hoe meer bedrijven zich houden aan de regeling, hoe minder problemen er zijn inzake planning en organisatie.

Meer info vind je op: www.bouwverlof.com


Wij wensen alle werknemers in de bouw een deugddoende vakantie! 

Ga jij ook op bouwverlof? Of alvast op zoek naar een nieuwe uitdaging in de bouw? Contacteer Synergie Construct. We helpen je aan je nieuwe job in de bouw, ook tijdens het bouwverlof. 

Andere blogposts die jou misschien interesseren

aan het woord 10 septembre 2020

Coöperatie Hoogstraten enthousiast over onlineplanningstool, Beeple

Synergie kan sinds 2015 terugblikken op een fijne samenwerking met Coöperatie Ho...

tips 18 août 2020

Van interim naar vast contract in 7 stappen

Als je een bepaalde job wil – zeker als starter – moet je die vaak eerst op inte...

weetje 23 juillet 2020

Jobstudent? 4 dingen om in de gaten te houden

Hoeveel mag je werken en verdienen als jobstudent? Als je aan de slag gaat als j...