aan het woord

Meat&More versnelt rekruteringsproces

Leen Martens16 april 2020
Meat&more
Meer dan ooit is de voedingssector van essentieel belang. Ook bij het Aalterse Meat&More voelen ze een stijgende vraag. De meer dan 1.300 medewerkers zorgen ervoor dat de winkels tijdig bevoorraad blijven en dat ze de klanten kunnen blijven bedienen. Dit vraagt een versnelde aanwervingsprocedure.

Wat in 1990 kleinschalig startte, is bijna 30 jaar later uitgegroeid tot een bedrijf met 170 winkelpunten en meer dan 1.300 medewerkers. Dat maakt van Meat&More één van de grootste voedingsbedrijven in Vlaanderen. Het hart van de groep klopt op de site in Aalter. Daar zijn productie, logistiek en ondersteunde activiteiten gecentraliseerd. Van daaruit wordt er geleverd aan alle Buurtslagers-slagerijen en Bon’Ap-maaltijdwinkels.
 

Veiligheid troef

Om de medewerkers en klanten te beschermen, trof Meat&More heel wat maatregelen. Zo zijn in de winkels de eethoeken afgesloten, zijn belegde broodjes enkel nog op bestelling verkrijgbaar, is er extra aandacht voor handhygiëne, wordt het aantal klanten in de winkel beperkt en werden er aan de kassa lijnen getrokken om de afstand te bewaren. 

In de productie zijn er aanpassingen gebeurd in de opstelling van de verschillende werkposten. Zo houden de medewerkers afstand van twee meter. Waar afstand houden moeilijk is, werden schermen tussen de medewerkers geplaatst. En de medewerkers van de hoofdzetel werken zo veel mogelijk van thuis uit.


We hakken nu sneller knopen door omdat we de bevoorrading van de winkels en de bediening van onze klanten willen blijven garanderen.” – Louis Coulon, HR-medewerker bij Meat&More. 


Versnelde rekrutering in tijden van corona

Door de stijgende vraag naar vers vlees en maaltijdoplossingen zoekt Meat&More meer medewerkers traiteurafdeling in de diverse winkels van Buurtslagers en Bon’Ap. 

Kandidaten solliciteren via de jobsite van Synergie, of telefonisch. Synergie stelt de kandidaten voor in een online portaal. Dat portaal is voor elk Synergie-kantoor in elke regio raadpleegbaar waardoor nationaal het overzicht wordt behouden. 

Meat&More screent de kandidaten altijd eerst telefonisch. Bij een positieve screening worden kandidaten nog steeds uitgenodigd voor een proefmoment in de productie. Als dit positief is verlopen, kunnen ze snel opstarten. 

Ook in de winkels blijven we sollicitatieproeven organiseren, zodat vacatures blijvend kunnen ingevuld worden. 

Zin om aan de slag te gaan in de voedingssector?

 Bekijk de vacatures en solliciteer meteen.   

Andere blogposts die jou misschien interesseren

De voordelen van een vaste job via Synergie.
weetje 03 april 2024

De voordelen van een vaste job via Synergie

Als je op zoek bent naar een vaste job, kan het inschakelen van een interimkanto...

Teaser Mobile School
nieuws 28 februari 2024

Synergie steunt opnieuw Mobile School: zesde sponsorship in twee jaar tijd

Synergie blijft zijn steun betuigen aan Mobile School, een organisatie die zich ...

veilig fietsen
tips 23 januari 2024

8 tips voor een veilige rit met je fiets en elektrische step

Het natte winterweer is in het land en de ochtenden en avonden zijn donker. In d...