Synergie | En jij, waarom doe jij mee aan Tournée Minérale?
story

En jij, waarom doe jij mee aan Tournée Minérale?

Silvie De Nul
Silvie De Nul20 februari 2020
Tournée Minérale 2020
Iedereen heeft wel zijn eigen reden(en) om deel te nemen aan Tournée Minérale. Wij vroegen alvast aan enkele Synergie medewerkers naar hun motivatie. Wie weet raak ook jij overtuigd om mee te doen!

 “Mijn deelname aan tournée minerale is eigenlijk vrij simpel.
Ik heb er weinig tot geen behoefte aan. Ik amuseer mij ook steeds zonder alcohol.
Sinds 2020 heb ik ook besloten mijn levensstijl wat aan te passen en gezonder te leven.
Minder alcohol drinken hoort hier natuurlijk ook bij!”

--- Tiebe Planckaert – consultant Waregem  ---


“Waarom ik meedoe aan Tournée Minerale? Eigenlijk omdat het een maand is zoals alle andere. Wat voor sommigen de moeilijkste maand dit jaar wordt, is voor mij gewoon februari. Mijn alcoholinname beperkt zich tot circa 1 glas rum-cola of gin-tonic per maand, wanneer ik daar echt zin in heb. Veel alcohol heb ik in mijn ‘jonge jaren’ nooit gedronken, en ook nu heb ik die behoefte niet, of vind ik de meerwaarde niet.

Ik doe ook mee aan Tournéé Minerale om te laten zien dat je perfect kan leven, uitgaan of vieren zonder alcohol te moeten consumeren. Ja, je word er wat losser van... Om vervolgens na 10 pinten en 2 vodka-redbull’s half zwalpend het podium van de dansvloer op te kruipen en die knappe brunette aan de toog te overtuigen dat je écht wel strakkere moves hebt dan Justin Timberlake en Michael Jackson tesamen. Maar hey, nuchter kan dat ook perfect! (En nuchter zie je gelukkig ook dat die knappe brunette eigenlijk Jeanine de besnorde toiletmadam is). Als ik kan uitgaan zonder alcohol: van Tomorrowland tot Graspop, van de Versuz tot de Vooruit en van de babyshowers tot de afterparty’s van de voetbalclub,... dan kan jij dat zeker ook, al is het maar voor 1 maandje!”

--- Vincent Van Delm – HR Officer CO  ---


“Waarom ik mee doe aan tournée minerale is eigenlijk omdat ik bezig ben met een strikt dieet en 2 weken niet mocht drinken als ik begon. Daarom zei ik van ik ga direct een maand en een half niet drinken dan en doe mee aan Tournée minérale.

Alsook ken ik mensen die graag eentje drinken en wil ik bewijzen aan hen dat het mij wel lukt als ‘bon vivant’ zijnde...”

--- Lynn Verspaille – consultant Kortrijk ---


“De wereld is hard voor iedereen, onze prestatiemaatschappij maakt dat we neigen naar individualisme waardoor velen zich eenzaam voelen met hun problemen. Als ik door simpelweg 1 maand geen alcohol te drinken kan bijdragen aan een samenhorigheidsgevoel waar onze maatschappij zo naar snakt, dan doe ik dat met liefde en plezier. Daarbij komt dat gezond en bewuste levenswijze belangrijk is voor onze eigen gezondheid, wat zeker ook een rede is om deel te nemen.”

--- Carmen Lauwers – consultant Turnhout ---


“Tijdens mijn zwangerschappen viel het mij op hoeveel mensen, ook andere zwangere vrouwen, telkens weer naar een glaasje alcohol grijpen. Als reden gaven ze aan dat er nu eenmaal vaker alcohol dan alcoholvrije drankjes worden geserveerd. Ikzelf kreeg vroeger vaak, toen ik uitging en Bob was, rare blikken omdat ik weigerde een gewone cocktail te drinken. Alcohol is nu eenmaal zeer ingeburgerd in onze hedendaagse cultuur. Ik heb zelf mijn eerste zoontje verloren kort na de geboorte. Enige troost die ik toen voor mezelf had was dat ik achteraf te horen kreeg dat ik zelf niets fout gedaan had, ik had dan ook een volledig alcoholvrije zwangerschap meegemaakt. Ik kom geregeld in contact met ouders waarvan het kindje wel overleden is ten gevolge van alcoholgebruik tijdens de zwangerschap en heb, in mijn directe omgeving, reeds mensen verloren en huwelijken zien stukgaan door de gevolgen van alcoholmisbruik door zichzelf of anderen. Met mijn deelname wil ik (net zoals de voorgaande jaren) aantonen dat je steeds de keuze hebt en, in elke situatie, de mogelijkheid hebt om voor een alcoholvrije optie te kiezen. Denk niet alleen aan de gevolgen voor jezelf, maar ook voor anderen.”

--- An Marischal – sr consultant Waasland Careers ---


Wij wensen iedereen die deelneemt aan Tournée Minérale, om welke reden dan ook, nog heel veel succes om deze maand tot een goed einde te brengen. Hopelijk kunnen we volgend jaar met een nog groter aantal deelnemen!

#tournéeminérale